Metin2 Server Birleşimi Bilinmeyenler [S.S.S.] « Murat Efil Kişisel Blog Webmaster Blogu

Metin2 Server Birleşimi Bilinmeyenler [S.S.S.]

Etiketler :
EN SIK SORULAN SORULAR
Soruların cevapları değiştirilebilir. Güncellenmesi atlanmıs olabilir. Aynı sorunun çesitli varyasyonlarına cevap verildiginden mükerrer görülebilir. Yeni duyurulardan güncelligini kontrol ediniz! CTRL+F secenegiyle sayfa içinde kelime aratmak kolaylık saglayabilir. Örnek: 
ctrl+f+lonca 
ctrl+f+etkinlik
ctrl+f+karakter
ctrl+f+arkadaş

1-İtemlerime ne olacak sorunsuz bir bicimde aktarılacak mı?
Bunlar hiçbir değişikliğe uğramadan yeni sunucuya aktarılacak.

2-Hangi sunucular hangileriyle birleştirilecek?
Bunu ileriki duyurularımızda bildirecegiz.

3-Kaç sunucu kapatılacak?
Bunu ileriki duyurularımızda bildirecegiz.

4-Birleştirme dışında herhangi bir yeni sunucu acılacak mı?
Önce birlesim tamamlanmalı. Evet yeni baslangıc yapmak isteyen oyuncularımız icin ilerleyen sürecte yeni bir server daha ekleyebiliriz. Ancak şuan gündemde degil.

5-Birleştirme sonrasında serverlarda kaç ch olacak?
6-8 ch olabilir. Henuz kesinlesmedi.

6-Aynı Karakter isimleri denk gelirse yeni isim nasıl verilecek?
Bu durumda daha düşük seviyede olan karakterin isminin değiştirilmesi gerekir. Senin karakterlerinin birinde böyle bir durum söz konusu olduğunda, sunucu birleşiminden sonra ilk defa oturum açtığında, açılan bir uyarı penceresinde karakterine yeni bir isim seçmen istenir. Söz konusu olan iki karakterin de aynı seviyedeyse, tesadüfi olarak karar verilir.

Örneğin A serverinda ‘’Ahmetaga’’ isimli bir oyuncu var leveli(15) .Server B de aynı isimli oyuncu var ve leveli (43).Server A ve B birleşti. B serverin daki Ahmetaga yüksek level olduğu için nicki kullanacak. Server A daki oyuncu birleşme sonrasında ilk girişinde kendisine sunulan seçeneklerden birisini seçerek nickini değiştirecek.

7-İsmim ile aynı başka bir nick olmasa da nickimi değiştirebilir miyim?
Hayır

8-Oyun içinde evli isem ne olacak ?
Mevcut duruma göre evlilik kalır.Eğer partnerinizin nickinin değişmesi gerekiyorsa aile listesinde görünen nick otomatik olarak değişecektir. iki eş de farklı krallıklara geçerse evlilik iptal olur.

9-Arkadaş listeme ne olacak?
Arkadaş listesi silinecek. Aile listesinin aksine, buradaki isimleri otomatik olarak değiştiremiyoruz. Birleştirilen sunucuda birbirinizi bulabilmek için birleşmeden önce geç kalmadan IRC üzerinden ya da başka bir platformda arkadaşlarınla sözleş. Aile listesinde olduğu gibi arkadaş listesindeki nickleri değiştiremeyiz.

10-Sunucu 1 ile 5 birleşecek diyelim ve benim 1 ile 5 te 10 karakterimin olduğu bir hesap var bu durumda ne olacak?
İstediğiniz karakterleri web sitesinden seçmek zorundasınız.Bütün karakterleri saklamak istemiyosanız envanterlerini boşaltmanız gerekir.Karakterlerde hiçbir ekipman kalmamalıdır.Seviye 70 üzerinde olsa bile tüm karakterlerden ekipmanlar silinecektir.

11-Envanterime ne olacak?
Yeni servera transfer edilecek, hiçbir iteminiz kaybolmayacak.

12-Bütün serverlarda full envanterli charlarım varsa ne olacak?
Bu nadir görülebilecek durum için yeni depolama hesapları oluşturarak itemlerinizi taşıyabilirsiniz. Bu durumda hiçbir karakter veya envanter içeriği kaybolmaz. Hesap başı yalnızca 4 karaktere sahip olma hakkın olduğundan sunucu birleşimi gerçekleştikten sonra Metin2 web sitesinine giriş yapıp karakterlerini yeni hesaplara tahsis edebilirsin. Deponu mümkün olduğu kadar boş tutabilmek için sunucu birleşimi gerçekleşmeden önce ihtiyacın varsa yeni bir hesapta depo karakterleri oluştur ve eşyalarının bir bölümünü bu karaktere aktar.

13-Lonca liderine kayıp lonca arazileri karşılanacak mı?
Bknz: Soru 52! Kesin degil üzerinde çalısılıyor

14-Server isimleri değişecek mi?
Evet birlestirilen tüm serverlerin ismini degiştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca bknz; soru 69

15-Planlanan server sayısı kactır?
Serverler için makul bir sayı belirledik. Bunu ileriki duyurularımızda soyleyecegiz. 

16-İstedigim servera gecebilecek miyim?
Hayır istediginiz servere gecemeyeceksiniz, ornegin siz 3cü serverdesiniz ve 1-2-3. serverler birlestirilirse siz o yeni olusturulacak 1ci server oyuncusu olacaksınız.

17-Bosslar ve metin tasları konusunda kalabalıktan oturu cok sıkıntı cekecek miyiz?
Rekabet iyidir ve amactır. Üst duzey Boss ve metinlerin Spawn sureleri kısaltılabilir. 

18-Kanallar full cekecek nasıl girecegiz?
Kanal sayısını arttıracagız.

19-Kale savasları acılacak mı?
Sonraki gundemlerin icerigi

20-Hesaplarımız ne olacak, 4 karakterin secilmesi konusu kötü olmus neden 4 karakter?
Hesaplarınıza ve karakterlerinize bir sey olmayacak, Ayrı serverlarda aynı hesap uzerinde karakterleriniz varsa bunları 4'er paylastırmanız gerekiyor.. Cunku bir id aynı serverde 8 karakteri barındıramaz. Ayrıca ilgili sorular için bakınız : 39,47,48,49 sorular

21-Her yer bot dolacak, yang satıcısı dolacak
Bilakis kayıtlı milyonları bulan bot hesapları ve yangselleri bir cok hesaplarını geciremeyecekler…

22-Beni arkadas listesine ekleyen kişilerin gercekten arkadasım oldugunu nasıl anlayacagım?
Biri sizi arkadas listesine eklerse, o kişiye ait bir uyarı onay penceresi acılacak ve siz kişinin lvl+krallık+nick+klasmanını gorebileceksiniz. Gecen haftalarda PM penceresinde levelin gorunmesini saglamıstık. Sizi arkadasınızmıs gibi kandıramayacak.

23-Madem boyle bir durum vardı neden 45 server actınız?
O zamanın sartları oyleymis, biz onumuze bakıyoruz. Şartlar bunu gerektiriyor.

24-İngiliz serveri ile hangi serverlerimiz birlesecek
İngiliz serveri bizim serverlerimizle birlesmeyecek!

25-Görevlerim sıfırlanacak mı?
Hayır

26-Ekonomi mahvolacak gibi gorunuyor?
Yanlıs! ekonomik deger olarak sadece yanglarınız gormeyiniz, uzerinizdeki ve envanterinizdeki itemlerde ekonomik bir degerdir. Ve kendi ekonomisini kendisi tekrar yaratacak her server. 

27-Msn / mail şifremi unuttum?
Size bu sifreyi ben veremem. Mail adresiniz birlesim sürecinde bazı konularda gerekli olabilir. Örnegin çok fazla karakteriniz var ve siz bu karakterlerin bazılarını silmek istiyorsunuz, ancak silme kodunu mailinize alamadıgınız icin silme işlemini gerceklestirmiyorsunuz. İste bu sizin icin sorun olabilir. Birlesim öncesi, sonrası, hemde gelecekte herhangi bir nedenden ötürü destek sistemini kullanma ihtiyacınız odugunda, mailinize ulasamadıgınız icin destek sisteminden faydalanmanız münkün olmayabilir.

Sonuc olarak, Metin2 TR takımı sizi degil mail adreslerinizi tanır. Ve hesabın kayıtlı oldugu maile hizmet eder. Hesabın kayıtlı oldugu maili bilmiyorsanız yada artık o maili kullanamıyorsanız belki birlesim surecinde degil ancak gelecekte bazı sıkıntılar yasamanıza yol acacaktır.

Silinmis mail domainlerinizi varsa aynı adresi tekrar almayı deneyin. Alamıyorsanız domain servisinden ticket acarak talep edin, belkide 30 dakikada maili geri alabilirsiniz :) Ben bununla ugrasamam M2TR takım benim mailimi degiştirsin diyorsanız bu gercekten cok zahmetli bir iş ve yetismeyebilir. Baska bir adrese hesap aktarmak %100 emin olmayı gerektirdiginden 7-30 gün arası sürebilir.

28-Level sınırı yeniden arttırılacak mı?
Sonraki gündemlerin icerigi

29- 3 server birlesirse ortak bir server ismi mi belirlenecek
Evet hepsine yeni bir isim verecegiz.

30-Biyolog gorevlerini yeniden mi yapacagız?
Hayır

31-Lag olacak mı?
Lagın bir cok sebebi var ve lag online istemci oyunların tümünün gerçegidir. Oncelikle internet servis saglayıcınız ve bilgisayar donanımınız. Dolayısıyla bos serverde bile lag yasıyorsanız sanırım artık pc nizin donanımını ve internet servisinizin gucunuzu arttırmanızın zamanı gelmistir.

32-Mehmetcik serveri baska bir serverle birlesecek mi?
Tüm serverler birlesmeye dahil edilecek.

33-Loncalarımız silincek mi?
Eğer lonca lideri birleşmeden önce, 30 gün içerisinde aktif gözüküyorsa ve loncanın en az 2 oyuncusu var ise Lonca transfer edilecek. Bu sartları tasımıyorsa silinecek.

34-İsim cakısması yoksa ismimi degişebilecek miyim?
Hayır isim cakısması oldugunda düsük level olan oyuncu icin bir pop up penceresi acılacak ve ismini degişmesi istenecek.

35-Hesabım sureli ban yedi, Birlestirme esnasında tasınmayacak mı?
Taşınacak

36-Serverler birlesince etkinlikler artar mı?
Muhtemelen az server oldugunda takımın yapabilecegi etkinlikler artacaktır. 3yol savasları ve bilgenin kehaneti eventleri birlesimin tamamlanmasından sonra plan dahilinde takımınızın sizlere sunacagı Tekrarlanan etkinlikler olarak karsınıza cıkacak. Tamamını onayladım artık top onlarda. Ancak birlesimler tamamlanana kadar tüm etkinlikleri askıya almak durumunda kalacagız. Bu durumuda anlayısla karsılayacagınızı umuyoruz.

37-Özel Pazar alanı olabilir mi?
Suan gundemde degil.

38-Levellerimiz 0’lanacak mı?
Hayır

39- 200 hesabım varsa, sadece 4 hesabı mı seçmek zorundayım?
Hayır! Her hesapta 4 den fazla char olamaz, sunucu birleştirmesiden sonra her sunucuda aynı hesaptan 4 tane olamaz.

40-Nesne market itemlerimin birleşme işlemi sırasında süresi sona erecek mi ?
Birleştirme sırasında sunucular mümkun olduğunca kısa süreli kapalı tutmaya çalışacağız ancak bu sürede item süreleri geri saymaya devam edecek. Bunun icin herhangi bir tazmin talebine olumlu yanıt verilmeyecek. 

41- Daha büyük depolar olacak mı? 
Hayır

42-Yanglarımız sıfırlanacak mı?
Hayır

43-Bayraklarımız yeniden ayarlanacak mı?
Tarafımızdan Hayır! Ayrıca bknz : soru 65

44- Sunucu birlesimin 2 ile 4 hafta sürecegini soyluyorsunuz, bu işlem boyunca biz oyuna giriş yapamacakmıyız?
Bu sure zarfında sadece birlesme islemine tabi tutulan sunuculara, işlem tamamlanana kadar ( belki!) giris yapılamayabilir. Diğer sunuculardaki oyuncular rutin oyun faaliyetlerine devam edecekler.

45- Deposunda satılamayan eşyalar bulunan bir karakteri sildiğimde bu eşyalar da karakterle beraber silinir mi?
Evet, eşyaların da silinir.

46- Süresiz olarak kapatılmış olan aynı isimdeki başka bir karakterimin seviyesi daha yüksek olduğunda da mı isim değişikliği yapmak zorunda olurum?
Evet, maalesef sunucu birleştirme işleminde bir hesabın süresiz olarak kapatılıp kapatılmadığını kontrol edemiyoruz.

47- Birleştirilecek olan sunucularda birden çok karakterim var. Hepsini yeni sunucuda toplayabilir miyim?

Karakterlerin hiçbiri silinmeyecek ve tüm karakterler yeni sunucuya aktarılacaktır. Bununla beraber: Hesap başına yalnızca dört tane karaktere sahip olabilirsin. Sunucu birleşimiyle şöyle bir durum söz konusu olabilir:

XY adlı hesabın farklı sunucularda aşağıdaki karakterlere sahip:
Sunucu 1: Char01, Char02, Char03, Char04
Sunucu 2: Char05, Char06, Char07
Sunucu 3: Char08, Char09, Char10<
Sunucu 4: Char11, Char12

Bu dört sunucu da 1.1. adında bir sunucuda birleşecek. XY adlı hesabının tüm karakterleri 1.1. sunucusuna aktarılacak. Bu durumda yeni sunucuda 12 karakterin olacaktır. 

Fakat en fazla 4 karakter hakkın olduğundan şu durum gerçekleşecektir: 

XY adlı hesabın 4 farklı hesaba paylaştırılacaktır: XY (eski), XY2 (yeni), XY3 (yeni), XY4 (yeni). Yeni açılacak olan tüm hesaplarının şifresi eski hesabının şifresiyle aynı olacaktır. Sunucu birleşiminden sonra Metin2 web sitesinde hangi karakterleri hangi hesaba tahsis etmek istediğini belirleyebilirsin

Lütfen linkini verdigim şu posttaki resmi inceleyin; Sunucu Birleşimi Sohbetleri

Dikkat: Hiçbir hesaba tahsis etmediğin tüm karakterler seçimini onayladıktan sonra kalıcı olarak silinecektir!


48-Karakterlerimi hangi tarihe kadar tahsis etmiş olmam gerek?
Sunucu birleşiminden sonra Metin2 web sitesine istediğin zaman giriş yaparak karakterlerini yeni bir hesaba tahsis edebilirsin.Bu işlemi ne zamana kadar tamamlamış olman gerektiği ile ilgili kesin bir tarih verilmeyecektir.

49-Peki böyle bir seçim yapmayıp oynamaya devam edersem ne olur?
Sistem rastgele 4 karakter seçecektir ve bunları kullandığın hesaba tahsis edecektir. Hiçbir seçimde bulunmadıysan sunucu birleşimi sonrasında yalnızca otomatik olarak seçilen karakterlerle oynayabileceksin. Tüm karakterlere erişimin olması için önce web sitesine giriş yapıp bu karakterleri yeni hesabına tahsis etmen gerek. Bu konuyla ilgili bir önceki yönergeyi takip et.

50-Karakter ismini aynı ismi kullanan başka bir karakter olmasa da değiştirebilir miyim?
Hayır maalesef bu mümkün değil.

51-Bir lonca lideriyim ve bu loncayı sunucu birleşimi nedeniyle kaybetmek istemiyorum. Ne yapmalıyım?
Lonca kaybetmemek için aşağıdakilere dikkat etmen gerekiyor:

1. Birleşen sunucuda, loncan ile aynı krallıkta bulunman gerekir
2. Lonca en az üç üyeye sahip olmalıdır.
3. Lider olarak sunucu birleştirme işleminden önce 30 gün içinde en az bir kez oturum açmış olman gerekir.

Örnek:
XY adlı hesabında, farklı sunucularda aşağıdaki karakterlerin bulunuyor:
1. karakter: Sarı krallık, lonca lideri
2. karakter: Mavi krallık, loncasız

Farklı sunucularda ve krallıklarda iki farklı karaktere sahip olduğundan sunucular birleştiğinde, yeni sunucuda bu ikisinin hangi krallıkta olacakları rastlantısal olarak tahsis edilecektir. Mavi krallığa tahsis edilirsen, sarı krallıktaki loncan silinir, çünkü loncanın varlığı, liderine bağlıdır. Hiçbir şeyi şansa bırakmamak için birleştirme işleminden önce şunu yapabilirsin: Bir Krallıkların Tentürü al ve 2. karakterle loncanın olduğun krallığa geç. Buna alternatif olarak yanlış krallıkta bulunan karakterlerini silebilirsin. Bu şekilde sunucu birleştirme işlemi sırasında dilediğin krallığa tahsis edilebileceğinden emin olursun.

52-Lonca lideri kaybettiği arsalar için herhangi bir tazminat alır mı?
Lonca lideri arsaya harcadığı Yang miktarı, simyacısı, demircisi ve varsa tapınağı bir "Yang Tomarı' olarak Nesne Marketi Deposu'na yerleştirilecektir.

53- 70 kişiden fazla üyesi olan bir loncayı, loncanın bulunduğu ülke ile Güç Sunağı'nın silinmesi herhangi bir şekilde etkiler mi?
Lonca üyelerinin sayısı aynı kalacaktır. Ancak konca sunucu birleşiminden sonra yeniden bir arsaya ve loncaya sahip olmadan yeni üye alımı gerçekleşemez.

54-Lonca ülkeleri krallığa bağlı olmasa da olur mu? Böyle olursa hiçbir lonca arsasını kaybetmez.
Hayır bu mümkün değildir.

55-Sunucu birleşiminden sonra daha fazla lonca ülkesi olacak mı?
Evet, her krallık için yeni bir lonca alanı kurulacak. 

56-Sunucu birleşimi gerçekleştikten sonra loncamın logosu görüntülenmiyor? Bu bir hata mı?
Hayır bu bir hata değil. Sunucu birleşimi gerçekleştikten sonra lonca logosunu tekrar yükle.

57-Depoma ne olacak?
Depon olduğu gibi yeni sunucuya artarılır. Hiçbir eşya kaybolmaz! Birleşimden sonra diğer sunuculardaki eşyalarına ulaşmak için önce deponu tamamen boşaltman gerekir. Metin2 web sitesinde "birleşme deposu" sayfasını göreceksin - buradan birleşme deposundaki eşyaları depona aktarabilirsin. Tüm depolar birleştirilene kadar bu adımı tekrarla.

58-Daha büyük depolar olacak mı?
Hayır, depo alanın aynı kalacak. Fakat her oyuncuya bir kereye mahsus yedi günlük bir süre için ücretsiz bir depo bölmesi verilecek.

59-Farklı sunucularda bulunan depolarım farklı şifrelere sahip. Hangi depo şifresini kullanacağım?
Sistem rastgele var olan depo şifrelerinden birini seçecektir. Yeni sunucuda tüm depo şifrelerini deneyerek hangi şifrenin seçildiğini bulabilirsin. Alternatif olarak depo şifresinin e-posta hesabına gönderilmesini talep edebilirsin.

60-Genişletilmiş depomda halen eşyalar var ama süresi dolduğu için artık erişim sağlayamıyorum. Depomu yine de yeni sunucuda birleştirebilir miyim? Yoksa bunu yapmak için önce yeni bir genişletilmiş depo mu satın almak gerek?

Sunucu birleşiminden sonra tüm oyunculara bir defaya mahsus yedi günlük bir süre için ücretsiz olarak bir depo sandığı verilecek. Bunu Metin2 web sitesinde, sonra "Birleşme Deposu" alanından etkinleştirebilirsin. Böylece genişletilmiş depo bölmelerinde bulunan tüm eşyalara ulaşabilir veya bu fazladan yeri bir hafta boyunca depolarını birleştirmek için kullanabilirsin. Depo sandığının süresi dolduktan sonra geride kalabilecek eşyaları ancak yeni bir sandık satın aldığında kullanabileceğini unutmamanı rica ederiz.

61-Karakter isimlerini değiştiren arkadaşlarımı nasıl tekrar bulabilirim?
En iyisi birleşmeden önce, IRC'de, sesli lonca sunucunuzda ya da başka platformlarda, birleşmeden sonra birbirinizi bulabilmek için randevulaşın.

62-Birleşecek olan sunucularda birçok hesabım varsa, yeni sunucuda devam oynamak için bunlardan 4'ünü seçmem mi gerekecek?
Hayır, hesapların hiçbirin birleşmez veya silinmez. Yalnız hesap başına en fazla 4 karaktere sahip olabilirsin, fakat hesap sayısı ile ilgili bir kısıtlama yoktur.

63-Birleşim sonucu açılan sunucuda yeni bir hesap oluşturabilir miyim, yoksa burada yalnızca eski sunuculardan aktarılan hesaplar mı oynayabilir?
Sunucu birleşimi sonrasında şimdilik tüm sunucularda yeni hesap açılabilir.

64-Karakterimin birleşim sonucu oluşturulacak olan yeni sunucuların hangisine aktarılacağını seçebilir miyim?
Hayır, böyle bir seçim yapamazsın. Örneğin 1'den 5'e kadar tüm sunucular bir sunucuda birleşirse tüm oyuncular otomatikman bu sunucuya aktarılır.

65- Sunucu 1'de kırmızı krallıkta bir karakterim var, 2 sunucuda ise sarı krallıkta bir karakterim var. Sunucu 1 ve sunucu 2 birleştirildiğinde iki krallıktan birini seçmem mi gerekecek?

Evet, bir hesabın tüm karakterleri aynı krallıkta olmaları gerektiğinden böyle bir seçim yapman gerekecek. Karakterlerinin hangi krallığa aktarılacağı birleşimde rastgele belirlenecek. Nesne Marketi Deposu'ndan Krallıkların İzi adlı ürünü ücretsiz olarak alarak karakterinin bulunduğu krallığı bir kereye mahsus değiştirebilirsin.

66-Hesabımın 1. ve 2. karakteri aynı krallıkta ama farklı loncalar üyeler. Sunucular birleşince lonca üyeliklerim aynı kalabilir mi?
Yeni sunucuda farklı bir krallığı seçtiğinde hesabının tüm karakterleri bu krallığa aktarılır. Böylece diğer krallıktaki lonca üyeliğini kaybedersin ve evliliğin de iptal olur. Ayrıca bknz: 51. soru

67- Süresiz banlanmıs hesaplar acılacak mı? (Favori soru)
Hayır Süresiz banlanan hesaplar acılmayacak, adı üstünde süresiz ban! Süreli banlanan hesaplar icin herhangi bir sorun bulunmuyor. Süreli ceza almıs olmanız, işlemlerinizi yapacagınız websitemize girmenize engel degil.

68- Birlesimden sonra hangi serverler oyuncu kaydına acık olacak?
Birlesimden sonra tüm serverler alıma acık tutulacak

69- Server isimleri icin Anket yapılacak mı?
Hayır buna zaman yoktu ve hızlıca belirlenmeliydi. Birlestirilen tüm serverler için yeni isimler secildi. Eski isimlerin hic biri kullanılmayacak.

1 yorum :

"